Visele ne avertizează în legătură cu evoluţia noastră spirituală

vis evolutie spiritualaVisul te ajută să te cunoşti aşa cum eşti în propria ta realitate. Poate că în realitate nu ai furat niciodată, dar dacă în visul tău furi, ai asta în subconştient. Undeva acolo, un hoţ aşteaptă să iasă la suprafaţă. Acolo trebuie intervenit. Sau poate că nu te-ai certat în viaţa ta, dar în visele tale te baţi cu şeful tău, prietenii sau familia. Aceasta arată că violenţa există în tine deşi tu nu o manifeşti la suprafaţă şi ea numai acolo poate să-şi spună cuvântul, deoarece este reprimată.

Visele ne avertizează şi ne ajută întocmai în conformitate cu spiritul, cu evoluţia noastră spirituală, cu legile universale, divine. Niciodată un vis nu o să ne prevină asupra unei acţiuni bune, ci din contră. Sau, nu vom avea coşmaruri visând că ajutăm pe cineva, ci chiar o senzaţie de împlinire, că suntem mulţumiţi de noi înşine.

Visul ne spune unde ne aflăm, arătându-ne treapta pe care ne aflăm şi ne spune ce să facem ca să o luăm întotdeauna în sus, spre perfecţiune, căci în vis putem fi contactaţi de fiinţe angelice înţelepţi înveşmântaţi în alb, cu plete albe sau blonde care să ne avertizeze, să ne îndrume sau să ne iniţieze. Ei sunt maeştrii albi.

Nu trebuie de asemenea să ne limităm la aspectul de interpretare al viselor ca fiind nişte manifestări ale problemelor ascunse în subconştient, abordându-le într-o manieră reductionistă, sau să considerăm, cum fac unele şcoli postfreudiene, că visăm doar în cazul în care subconştientul este afectat, să nu ignorăm realitatea magică a viselor ca fiind o deplasare a spiritului uman în alte lumi sau dimensiuni tainice, paralele şi influenţarea inconştientă sau voluntară a realităţilor de către visător.

De multe ori o interpretare favorabilă unui interes pur materialist poate însemna totodată o cădere spirituală. Adevăraţii interpreţi pot sesiza, deosebi şi totodată integra în interpretare ambele feţe ale visului: material şi spiritual, deşi oamenii se interesează în special de averi sau interese personale, pur materialiste. De pildă, într-un exemplu de interpretări simbolice care conţin diferite motive de vis, derivate din ritualuri egiptene şi integrate în mitologia universală: “dacă individul se visează cu gura plină de pământ, este un semn bun: înseamnă că mănâncă bunurile concetăţenilor săi”. Deşi interpretarea materialistă este favorizată, totuşi belşugul gurii pline cu pământ arată o lăcomie faţă de bunuri, ce serveşte simţurilor instinctuale; “pământ” – ataşament faţă de planul fizic, din care fiinţa se hrăneşte.

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *