Ce sunt visele cu adevărat (partea 2)? Visele corpului astral şi ale corpului mental

vise7012Există, de asemenea, vise astrale. Datorită lor, pătrundeţi în vieţile voastre anterioare. Ele sunt a treia dimensiune a visului. Se întâmplă ca şi într-un vis obişnuit să fie prezente parţial corpurile eteric sau astral. În acest caz visul este ceva confuz, o suprapunere, pe care nu ajungeţi să o înţelegeţi. Corpurile voastre existând toate simultan, unul din corpuri poate trece, poate pătrunde parţial într-un altul. Prin urmare, se întâmplă ca într-un vis obişnuit să întâlnim fragmente eterice sau astrale.

Cu primul corp (corpul fizic) nu puteţi călători nici în timp nici în spaţiu. Sunteţi legat de starea voastră fizică şi de oră (să zicem că este zece seara). Corpul vostru fizic poate visa în această dimensiune specifică de spaţiu-timp, dar nu dincolo de ea. Cu corpul eteric puteţi călători în spaţiu, dar nu şi în timp. Puteţi merge oriunde vreţi, dar este tot ora zece seara. Pe plan astral (al treilea corp), puteţi călători nu numai în spaţiu ci şi în timp. Corpul astral poate trece peste bariera timpului, dar numai în direcţia trecutului, nu în aceea a viitorului. Corpul astral poate reveni la întreaga serie infinită a trecutului, de la amibă la om.

În psihologia jungiană, corpul astral este denumit inconştient colectiv. Este povestea individuală a vieţilor voastre. Uneori ea pătrunde în visele obişnuite, dar în cea mai mare parte a cazurilor stările sunt mai mult patologice. La o persoană alienată mintal, cele trei corpuri îşi pierd caracteristicile ce le disting unul de celălalt. O asemenea persoană poate avea vise despre vieţile anterioare, însă nimeni nu o va crede. Nu va crede nici măcar că însăşi. Îşi va spune că nu era decât un vis. Acest tip de vis nu aparţine planului fizic, ci planului astral. Iar visul astral are un sens profund. Cu precizarea că visele corpului astral provin numai din trecut, nu şi din viitor.

Al patrulea corp este numit mental. El poate călători atât tn trecut cât şi în viitor. În caz de pericol extrem, chiar şi unei persoane obişnuite i se poate întâmpla să aibă o scurtă viziune a viitorului. Dacă o persoană apropiată şi iubită este pe punctul de a muri, mesajul vă poate fi transmis printr-un vis obişnuit. Datorită faptului că nu cunoaşteţi decât planul fizic, datorită faptului că ignoraţi toate celelate posibilităţi, mesajul va fi introdus într-un vis obişnuit. Numai că visul nu va fi prea clar. Din cauza barierelor pe care mesajul trebuie să le treacă înainte de a se integra în starea voastră de vis obişnuită. Fiecare barieră elimină un element şi îl transformă în altceva.

Datorită faptului că fiecare corp are propriile sale simboluri, în toate cazurile când un vis va călători de la un corp la altul, el va împrumuta simbolismul respectivului corp. De unde şi confuzia care rezultă. Dacă puteţi visa în mod clar în cel de al patrulea corp – nu prin intermediul altui corp ci prin intermediul celui de al patrulea corp însuşi – veţi reuşi să călătoriţi şi în viitor. Dar numai în viitorul vostru. Aceste lucruri se întâmplă la nivelul individului – nu puteţi încă pătrunde în viitorul unei alte persoane.

Pentru corpul al patrulea trecutul se confundă cu prezentul, la fel ca şi viitorul. Trecut, viitor şi prezent formează un întreg. Totul devine un acum: un acum ce pătrunde cu spatele în trecut, un acum ce pătrunde cu faţa în viitor. Nu mai există nici trecut, nici viitor, însă timpul e încă prezent. Dar timpul, chiar şi sub formă de “prezent”, este încă acel timp care trece. Trebuie să vă concentraţi mai mult mintea, puteţi vedea în direcţia trecutului, dar concentrându-vă mintea în această direcţie. În acest caz, viitorul şi prezentul sunt lăsate de-o parte. Dacă vă concentraţi asupra viitorului, celelalte două dimensiuni ale timpului (trecutul şi prezentul) se şterg. Vedeţi trecutul, prezentul şi viitorul, dar nu ca un întreg. În plus, nu distingeţi decât propriile voastre vise individuale, visele care vă aparţin în calitate de individ.

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *